מבטים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 13/10/15 19:50 ל בתשרי התשעו

שאלה

כבוד הרב שלום ,

בת הזוג שלי בחורה טובה עם מידות טובות ב"ה ויש התנהגות אחת ספציפית שרציתי לשאול אותך עליה .

אישה שכידוע אין עליה איסור בנושא העיניים , מותר לה להסתכל על גברים אחרים .

אני מרגיש שאם יש גבר יפה בסביבה היא תסתכל עליו או תשנה את הדיבור שלה במקצת זאת אומרת תהיה יותר חסרת סבלנות וכו . האם יש לזה מקום? וכששאלתי אותה שאלה הפוכה איך היא הייתה רוצה שאנהג היא ארה לי שכמובן שאתייחס רק אליה ולא ישנה לה מי נמצא לידנו והיא אמרה שכמובן גם ככה היא נוהגת . (לא רציתי לשאול אותה על מקרה ספציפי)

תשובה

בס"ד
שלום רב,

באופן הלכתי יבש - אין כאן איסור.
וודאי אפשר להבין שהדבר מפריע לך.
יכול להיות שיש לה הרגלים מהזמן שהייתה עדיין צעירה רווקה.
יתכן שהיא לא מודעת לכך שגברים יפים מושכים את תשומת ליבה - מפני שגם לה לא נוח להיות כזאת.

אני ממליץ לך לעת עתה להבליג על כך. נראה שהיא לא בשלה להכיר בכך.
העלאת הנושא בעת הזאת לא תביא פתרון אלא הכחשות שלה וכעסים שלך - שום טובה וברכה לא יצמחו מכך.

תמתין עד שיבשיל הזמן (זה יכול לקחת שנים!): כשהיא תהיה מוכנה להכיר בכך אז יהיה מקום לפתוח זאת בדרך שתביא תועלת ולא נזק.