צניעות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 13/10/15 17:12 ל בתשרי התשעו

שאלה

שלום, רציתי לשאול האם צניעות היא רק בין נשים לגברים? אם אני נמצאת בחוף נפרד אני יכולה להתלבש בלי הגבלות לבוש? או בכל סביבה אחרת שהיא רק לנשים ... תודה רבה!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

לטהרת הצניעות, צריך שעל החוף לא יהיו גברים בכלל, גם לא מציל. במקרה כזה, על פי שורת הדין אין הלכות צניעות בין נשים.
למרות זאת נשים רבות מקפידות גם על צניעות בין נשים מתוך הרגל ותחושה טבעית של צניעות.

עייני
http://shut.moreshet.co.il/shut2.asp?id=1770