סנדקאות בברית

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 10/10/15 21:45 כז בתשרי התשעו

שאלה

שלום לרב שרלו

אני מעוניינת שהסנדק בברית של בני, שיוולד בקרוב בעז"ה בבריאות טובה, יהיה הרופא שליווה אותי לאורך הריון מורכב מאוד, הריון בסיכון.

מדובר באדם שאינו שומר מצוות. ראשית לא בטוח שיגיע, אבל אם יגיע, אני מאוד רוצה לכבד אותו במשהו. האם הוא יכול להיות סנדק? והאם מתאים לשתף אותו?

בברכת שבוע טוב ובשורות טובות

תשובה

שלום וברכה

ראשית, שתהיה לידה קלה ונעימה ומשמחת.
מותר לכבד את הרופא להיות סנדק. בוודאי שאם הוא מילא את תפקידו נאמנה והיה לעזר ולתמיכה.
בדרך כלל נהוג לכבד כסנדק או את אחד הסבים, או אדם צדיק שרוצים שהילד ילך בעקבותיו ויהיה כמוהו בכל התחומים, גם בתחומים של בין אדם לחבירו (ובזה לדברייך הרופא עומד, וגם בתחומים שבין אדם למקום.
לכן את גם יכולה, ואולי זה טוב יותר, לכבד את הרופא בכיבוד אחר, כמו "מכסא של אליהו" או משהו מעין זה, ועל ידי כך לעשות את כל הדברים הטובים שבסנדקאות.

כל טוב