על המצב

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 08/10/15 15:30 כה בתשרי התשעו

שאלה

מה אפשר לעשות שלא יהיו פיגועים ושיבנה בית המקדש? הרב של האולפנא שלנו אמר שצריך לקבל על עצמי משהו אבל אני לא מבינה איך כי אני מקיימת את כל המצוות שאני מכירה ואני משתדלת לא לעשות עבירות וגם איך אפשר לבטוח בה בכל המצב של הפיגועים ושלא מפסיקים לדבר על זה וכל פעם יש פיגוע חדש וזה נראה ששום דבר לא יעזור וכולם אומרים דברים ולא עושים יש משהו מהתורה על כל המצב הזה?

תשובה

ב"ה

שלום.
בתלמוד במסכת סנהדרין נאמר :
"[שאלו את רבי אליעזר הגדול: מה יעשה אדם וינצל מחבלו של משיח - אמר להם יעסוק בתורה ובגמילות חסדים.]

אנו נמצאים בתקופה של חבלי משיח וזו תקופה מורכבת ולא פשוטה. עד כדי כך שיש מן החכמים שעוד לפני כ2000 שנים ייחלו לכך שם לא יחיו בדור הזה כך אמר האמורא עולא וכך אמר רבי יוחנן.

אבל העיצה שאנו יכולים להציל בה את כלל ישראל זה לעסוק בתורה ובגמילות חסדים. פשוטו כמשמעו.

העיסוק בתורה מציל אותנו מדעות לא נכונות והעיסוק בגמילות חסדים מציל אותנו ממידות לא טובות.

ואם נשתפר במשהו קטן ב2 תחומים אלו נוכל להנצל ולהציל ולגרום לכך שהגאולה תגיע בחסד וברחמים גדולים.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.