משה כותב בדמע - דבר תורה קצר לפרשת וזאת הברכה - שמיני עצרת

חדשות כיפה חברים מקשיבים 04/10/15 12:01 כא בתשרי התשעו

שאלה

תשובה

תכננו לכתוב משהו על הקשר בין ישראל לבין הקב"ה שמתייחד בשמיני עצרת, ובו קוראים את הפרשה האחרונה בתורה, אבל אחרי האירועים המצערים שכל כך הרבה אנשים יקרים נרצחו בצורה נוראית כל כך - 'יקר בעיני ה' המותה לחסידיו'. החלטתי לכתוב משהו קצת שונה.

יש שמונה פסוקים בתורה, הפסוקים האחרונים בה, שלא ברור איך כתבו אותם, כתוב שם שמשה מת, אז מי כתב אותם?
חז"ל מביאים שתי דעות אחת מהן היא שה' הכתיב למשה את שמונת הפסוקים האחרונים הכתובים בתורה, ומשה כתב אותם בדמעות.
משה יודע שעוד כמה דקות הוא הולך למות, הוא עדיין בשיא כוחו, כפי שמתואר בתורה, אך הוא יודע שזהו, בעוד כמה דקות הוא משיב את נשמתו לבוראו, והתורה מסתיימת כאן.
האם יש איזשהו מסר מיוחד שאותו משה כתב לנו ביום האחרון של מותו, מה כתוב בפסוקים אלו?
יש כמה דברים על מותו של משה והעברת השרביט ליהושע, אבל בסוף כתובים שבחים למשה על עבודתו המסורה ועשייתו למען הכלל.
ומהו אקורד הסיום? משהו שמשה עשה 'לעיני כל ישראל' מה זה?
ישנם כמה הסברים מה הוא עשה, אבל רש"י מסביר שהכונה למעשה שבירת הלוחות שנעשה לעיני כל ישראל, והיה מן מעשה מיוחד, שלא שייך לאותות או מופתים.
שבירת הלוחות? כך מסתיימת התורה? זה המסר הכי חשוב שמשה רוצה להעביר לנו לפני שהוא עובר לעולם אחר?

והתשובה היא: בהחלט כן!! המסר החשוב ביותר בתורה הוא, שלפעמים נראה שהכל נשבר, הלוחות שהיו באותו זמן כל התורה שניתנה לעם ישראל משמיים. כל התורה נשברת לרסיסים!
ואני בטוח שבאותו זמן עם ישראל היה בטוח שאין יותר תורה, ולא תהיה תקומה, והקשר עם עם ישראל כבר לא קיים בין הקב"ה לבינו, והכל נראה כל כך קשה, ובכלל איך אפשר להמשיך מכאן אחרי שהתכוננו כל כך הרבה והיו במעמד כל כך גבוה וחשבו שיש רק התקדמויות בגאולה, והנה באים אנשים וגרמו לנו להפסיד את הלוחות? מה עושים??

משה אומר לנו: תזכרו את הרגע הזה, ותזכרו שלמרות הרגע הנורא שהיה 'לעיני כל ישראל' ומן הסתם גרם להמון מבוכה ובלבול. אבל תזכרו לאן הגענו ואיפה התקדמנו מאז, מאז ששברנו את הלוחות, תורה שלמה נכתבה!

והיום אנחנו רוקדים עם התורה שהיתה נראית שבורה רק לפני כמה שנים, כי עם ישראל חי!

שיהיה לנו חג שמח!
עקיבא - חברים מקשיבים