זיווג

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 03/10/15 19:48 כ בתשרי התשעו

שאלה

שלום אני דתיה מהבית, היה לי חבר לפני 5 שנים בערך שהוא גם היה דתי מהבית והיה לנו ממש טוב ביחד אבל נפרדנו כי הוא רצה לחזור בשאלה והוא לא רצה לפגוע בי, מאז שנפרדנו חשבנו כמה פעמים לחזור ורק הדת עצרה אותנו, שאנחנו לא בקשר אני ממש עצובה וקשה לי ועכשיו אנחנו שוב מתלבטים אם לחזור מה עושים?

תשובה

בס"ד
שלום רב

לפעמים הקשר בין זוג שאחד דתי והשני חילוני הוא קשר מאוד מתאים מכל הבחינות האחרות.
סוף כל סוף שניכם יהודים ומותר לכם להנשא זה לזו.
אפשר אפילו לראות בכך מימוש של אהבת ישראל ואחדות ישראל.
כל זה בתנאי שאתם מודעים לקשיים שהזוגיות הזאת מעוררת: טהרת המשפחה; שבת; כשרות - והכי קשה חינוך הילדים וצביון הבית!
אתם צריכים להבטיח לעצמכם הרבה סבלנות וסובלנות - קבלת האחר ונכונות לוויתורים, יחד עם הבנת הצרכים החיוניים של כל אחד.
נקודת המוצא חייבת לכבד את עמדתו של כל צד ולא לחלום שהוא בסופו של דבר יעבור לצד שלי...

עייני עוד תשובה
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=327658