הוספת שם.

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 02/10/15 01:22 יט בתשרי התשעו

שאלה

שלום רב כבוד הרב, שמי א. ל.

השתחררתי לפני חודשיים מהצבא. מאז שהשתחררתי אני מחפש עבודה במודעות דרושים בקניון בחנויות משאירים קורות חיים בפיצריות,בחנויות בגדים ובכל דבר לפעמים הזמינו אותי לראיון עבודה ולאחריו לי קיבלו אותי בכלל לעבודה ולפעמים וברוב הפעמים בכלל לא התייחסו שאני מחפש עבודה. העניין הוא שאני מרגיש הרבה זמן שיש לי חוסר מזל ,ומשהו שחוסם אותי כל סיבה שהיא. לפני כמה שנים הייתי אצל רב איזשהו לא זוכר ואמר שעליי להוסיף שם נוסף לשמי מסוף שהאות "ן" בשמי תחסום אותי בעתיד ותעשה לי בעיות. העניין הוא בילדות הייתי גם ילד ללא בטחון עצמי ילד ללא חברים, לא מקובל בחברה. האם אליי להוסיף שם נוסף לשמי?...

תשובה

בס"ד
שלום רב,

באשר לשינוי שם: אני מציע לנסות קודם מספר פעולות ברוח ובחומר.

ברוח: תפילות ובקשות, פרקי תהילים יומיים, הקדשת זמן ללימוד תורה.

בחומר - לא להישען רק על רחמי שמים - יש בכך מעין חוצפה בבחינת: "אני לא עושה כלום ואתה תדאג לי".

כתוב בספרים רבים שאין להישען רק על הביטחון בד' מפני שכך נראה כאילו חושב שמגיע לו נס. אנו יודעים שאין לסמוך על הנס. לכן במקביל לפניה אל הקב"ה, חייבים לעשות גם מעשים שיביאו שינוי לטובה במצב.
אני מציע לך לפגוש עובד סוציאלי או פסיכולוג כדי לסייע לך לגלות ולהכיר את הקשיים שלך, מתוך כך למצוא דרכים להתמודד ולהתגבר.
יעוץ כזה יכול גם להדריך אותך איך להתמודד עם חוסר בטחון.

בהצלחה!