לימוד מתמטיקה על חשבון לימוד תורה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 01/10/15 16:36 יח בתשרי התשעו

שאלה

האם מותר ללמוד הרבה מטתמטיקה לפי התורה ?

ומה באמת מעורר לי את החוכמה ומפתח אותה ואני מבין איך צריך להתנהג חוץ מהתורה ?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

התורה מכוונת אותנו בכל הנושאים. כל מה שקשור למידות ודרך ארץ נעשה על פי הדרכה של תורה.
התורה לא דורשת מכולם ללמוד תורה כל היום.
החובה היא: 'לקבוע עתים לתורה'.
דרך התורה, ערכי התורה ועקרונות האמונה, הם הנושא החשוב בחיינו, התכלית הרוחנית של החיים.
אדם צריך לחבר בין חומר ורוח - עשיה ארצית על פי כשרונותיו בדרך ערכית, ישרה וצודקת.

התכלית הרוחנית של יהודי זו התורה.
בתוך תכלית זו יש עשיה חומרית מגוונת והישגים ארציים שונים:
מי שמוכשר לעבודת אדמה - יעבוד את אדמתו במסירות, יגדל את יבולה וימכור לרבים כדי לכלכלם בפרי האדמה.
מי שמוכשר לסנדלרות - ייצר או יתקן נעליים לטובת כלל האנשים ובכך יתפרנס וישתתף בצרכי הציבור.
בדיוק כך מי שרוצה להיות רופא או אופה, חוקר או סופר...
הכלל הוא לראות עצמך שותף בצרכי הכלל ותורם לרווחת כולם.
לכן מי שרוצה להיות מתמטיקאי או במקצוע ראלי שדורש מתמטיקה - ילמד מתמטיקה.

לימוד מתמטיקה מחדד את החשיבה הכמותית. יש לאדם עוד שפע של אינטליגנציות נוספות שמתמטיקה לא מפתח בהם כלום.
לכל אינטליגנציה יש את הדרכים המתאימות לפיתוח שלה.
אתה צריך לזהות מה הכישרונות שלך, בהתאם לכך לפתח אותם.