הלכות תשובה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 01/10/15 14:44 יח בתשרי התשעו

שאלה

בהלכות תשובה בספר אורות ההלכה, עמוד 247 סימן ו, כתוב:

א. "עבר אדם על מצות עשה שאין בה כרת ועשה תשובה, אינו זז משם עד שמוחלין לו." מה הכוונה ומי מוחל? (צילמתי בפלאפון 27/9)

ב. וכתוב, "עבר על מצות לא תעשה שאין בה כרת ולא מיתת בית דין ועשה תשובה, תשובה ולה ויום הכיפורים מכפר" מה זה "תשובה תולה"?

10164

תשובה

בס"ד
שלום רב,

א. מוחלין לו פרושו: בשמים, מוחקים את העבירה כאילו לא עבר אותה במזיד.

ב. אחרי שעשה תשובה, תולין כלומר העבירה הזאת עומדת ותלויה בכך שיגיע יום כיפור, עוד לא מוחקים את העבירה, רק אחרי שעבר יום כיפור מוחקים אותה.

תזכה לתשובה שלמה בעז"ה