הושענא רבה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 01/10/15 11:20 יח בתשרי התשעו

שאלה

מועדים לשמחה,

כיצד הכי טוב לנהוג בליל הושענא רבה? ללמוד תורה כל הלילה? לקרוא ספר דברים ולומר תהילים ואז ללמוד? או לעשות איך שהלב מושך (כלומר אם רוצים ללמוד-ללמוד, אם רוצים לקרוא משנה תורה-לקרוא)? מצאתי שיש בתי כנסת שנוהגים רק ללמוד ויש בתי כנסת שנוהגים לקרוא ספר דברים. יש לציין כי אני אשכנזי ומתכוון לבתי כנסת אשכנזיים.

פתקא טבא!

תשובה

שלום וברכה

בוודאי שיש יותר מדרך אחת.
בשנים האחרונות אני נוטה יותר לקריאת ספר דברים, בשל הראיה כי ביסודו של דבר אנו מבטאים בלילה קדוש זה את הערך הסגולי, יותר מאשר את הפירות הממשיים של הלימוד.
ובוודאי נותר זמן גם ללמוד.

כל טוב