חוף מעורב בביגוד מלא גברים ונשים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 30/09/15 15:35 יז בתשרי התשעו

שאלה

כבוד הרב היקר שלום ,

אני ובת זוגתי הנפלאה נתקלנו בסיטואציה ורצינו את דעתך . משפחתה דתיה והיא הולכת לבריכה מעורבת בלבוש צנוע . א. רצינו לדעת אם מותר ללכת עם ביגוד מלא לחוף מעורב ?

ב. והאם הדין על נשים וגברים הוא שונה . מכיוון שגברים יותר יצריים ומחוייבים בשמירת עיניים לגברים אסור ולנשים גם אסור?

ג. ואם ההלכה לא אוסרת האם האישה יכולה ללכת והגבר יישאר בבית ?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

דבריך נכונים!

א. אין איסור על אישה לראות גברים בבגד ים, לכן אישה לבושה יכולה לשהות בחוף מעורב.
ב. יש איסור על גברים לראות נשים בבגד ים (יצרם חזק יותר) לכן לגבר אסור בכל מקרה לשהות בחוף מעורב.
ג. האישה יכולה ללכת לבושה לחוף מעורב, הגבר ינעים את זמנו בבית או בחוף נפרד לגברים.