הכיסוי

חדשות כיפה רבני כושרות 30/09/15 11:58 יז בתשרי התשעו

שאלה

הכיסוי היה של טפלון והיה חלבי ושמתי על סיר בשרי בתוך הסיר היה קיגל וחתיכת בשר וחיממתי האוכל בלי מים והכיסוי לו היה כול כך נקי מחלב והיה בן יומו אבל לו חיממתי הרבה .מה הדין אם האוכל והסיר והכיסוי

תשובה

כתבת "לו חיממתי הרבה" ולא הבנתי האם זה , אבל לא חיממתי הרבה" עם אות "א" . בכל אופן אם לא הגיע ליד סולדת בו אז אין בעיה בכלל.
ואם כן הגיע ליש סולדת בו אז מין הסתם לא היה 60 כנגד הכיסוי ואז האוכל נאסר והסיר והמכסה צריכים הכשרה.