צניעות ליד אבא

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 30/09/15 11:43 יז בתשרי התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב,

ראיתי באתר תשוה שלא הבנתי את תשובת הרב.

תוכן השאלה שפורסמה:

האם מותר לאבא לראות את בתו שעברה את גיל 16 בבגד ים לא צנוע כמו בבריכה משפחתית רק עם המשפחה הקרובה והאם אחרי שהיא התחתנה ההלכה תהיה אחרת?

תוכן התשובה:

בס"ד

שלום רב,

אין בכך איסור אבל הדבר צריך להיות באקראי ולא כבילוי משותף לכתחילה.

שאלתי היא-

לפי תשובה זו - האם מותר ללכת ליד אבא (בבית למשל) בבגדים חושפניים כמו גופייה ללא שרוולים ועם מחשוף ורק עם לבנים (למשל בגלל החום - אני הולכת ככה בבית רק ליד אחיותיי ורק בחדר שלנו)?

האם באמת מותר ללכת לבריכה או לים כשאני בבגד ים (ביקיני) ואני מעל גיל 22 ואבי איתי??!!!

תודה רבה!!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

יש הקלה מסוימת לאב שאין כמוה לאחים או לבני משפחה אחרים. אין כאן היתר גורף.
באקראי פירושו באופן מקרי:
אם בדיוק יצאת מהמקלחת בבגד קצר, או עטופה במגבת, ואביך עבר מולך - אז לא צריך לברוח.
כאשר מסתובבים קבוע בבית בבגדים חושפניים זה לא באקראי.
אם הולכים לרחצה כמשפחה ואביך קורא ספר או מתרחץ בפינה אחרת, אפשר שאת תרחצי בבגד ים.
אבל לא מדובר שאתם רוחצים או שוהים יחד.

נ.ב.
'ביקיני' אינו ראוי בכל מקרה - גם ברחצה נפרדת לגמרי.