האם מותר לשקר בהריון?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 29/09/15 20:52 טז בתשרי התשעו

שאלה

שלום רב

גיליתי שאני בהריון ואני עדיין אינני מעוניינת לספר

אחת מעבודותיי קשורה בעולם היין ולכן חברות שלי מעולם היין נפגשות איתי לפעמים ויושבוץ איתי לשתות.

היום קבענו מפגש בו נאלצתי לתרץ מדוע לא אשתה.

שום תירוץ לא יכל להמשע סביר שכן כולן מכירות אותי כשותה וכן כמארח בביתי עם בקבוקי יין.

מסרתי כי אני סובלת מכאבי בטן והייתי אצל הרופא אשר הנחה אותי להמנע מאלכוהול. שכל זה אמת לגמריי אך עדיין אינו רומז להריון.

ייתכן ועשיתי טעות כי חברותיי התחילו לשאול שאלות כגון האם בדקת הריון? למה אסור לשתות? במה מדובר? וכן התחילו לדאוג לשלומי.

נאלצתי לשקר..לאמר שאינני בהריון שאינני יודעת מה קורה ולאחר בדיקות שאבצע אדע.

כעת לא נעים לי ששיקרתי אך זה היה בלתי נמנע..אני עדיין לא מוכנה לספר. אך בקרוב אספר ואודה ששיקרתי כמובן.

עד כמה טעיתי? או האם דווקא הייתי בסדר? וכן הכיצד ניתן לכפר? האם העובדה שאודה בפניהן על ששיקרתי זה מוציא כעת את העובדה ששיקרתי כבסדר?

אודה לתשובה בהקדם כי המצפון בוער בי

תשובה

בס"ד
שלום רב,

חז"ל לא קוראים לדבר כזה שקר. מפני שלא ניסית לפגוע במישהו אלא למנוע בושה מיותרת מעצמך.
במקרה כזה מותר לשנות.

עייני בקישור בהרחבה
http://ph.yhb.org.il/08-02-13/