נפשי בשאלתי

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 29/09/15 11:08 טז בתשרי התשעו

שאלה

שלום לכבוד הרב.

ברצוני לבקש את הכוונתך לשאלה מרכזית שאני לומד אותה מהמון שיעורים שאני מאזין יום יום ואיני מצליח לקבל את הדרך הנכונה להתחזק במידת הבטחון שהשם רוצה ממני כדי לראות שלווה ונחת בכל הנוגע לפרנסה.

רקע כללי אני בן 35 נשוי 3 ילדים חוזר בתשובה ב"ה 3 שנים משתדל בכל יום להיות נקי כפיים במה שידוע לי, לומד כל יום שיעור תורה {בהאזנה בוידאו} ב"ה מתפלל 3 פעמים ביום {שחרית וערבית במניין} ומנחה לא במניין.

הוצאתנו על תשלומים והלוואות הן יותר גבוהות מההכנסות יחד עם זאת אני משתדל מידי חודש לתרום צדקה באזור {פעם יותר פעם פחות} 400 ₪ בחודש {כולל למצוות}.

אני לא מצליח לגמור את החודש, יש לי צער גדול להיכנס למינוס כל פעם מחדש ולכן התחלתי ללמוד חובת הלבבות.

2 שאלות מרכזיות : האם נכון הדבר גם שאני לא סוגר את המינוס לעשר מההכנסות שלי מה שיעמיק את המינוס עוד יותר ? והאם זה יוציא אותי מהצרות?

בטחון מהשם אם אתחזק בקריאת פסוקי בטחון ובמעשים טובים שהשם יושיע אותי למרות שהכנסותיי קטנות יותר מהוצאותיי ?

האם לקראת שבת קודש וימים טובים עליי לקנות מכל טוב {לדוגמא אוכל להוציא בדוחק 500 ₪ לשבוע או אוכל לענג הרבה יותר ב750 ₪ לשבוע כולל כל המצרכים לשאר השבוע} ולסמוך על הגמרא "אמר הקב"ה לישראל קדשו קדושת היום בני לוו עליי האמינו בי ואני פורע".

אני צריך הכוונה איך להתחזק במידת הבטחון בקדוש ברוך הוא בענייני הפרנסה בכדי שיושיע אותי זה שנים רבות בענייני הפרנסה מאחר וזו התקווה היחידה שיש לי.

יהיה רצון שבעזר השם אזכה ללמוד ולקבל דברי אלוקיים חיים שיהיו לתועלת.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

מלבד מדת הביטחון צריך גם השתדלות גדולה.
אסור לסמוך על נס ולכן צריך לעשות השתדלות ראלית.

עבור אנשים במצב כמו שלך הקימו ארגונים שמעניקים גם תמיכה וגם הנחיה כיצד להתארגן נכון.
מציע לך לפנות לארגון 'פעמונים' או משהו דומה.

http://www.paamonim.org/he/

http://www.paamonim.org/he/יעוץ-בכלכלת-הבית/

בהצלחה!