הורי מדברים לשון הרע אחד על השנייה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 29/09/15 10:52 טז בתשרי התשעו

שאלה

הרב,יש לי בעייה מאוד קשה, אבא שלי מדבר איתי על אמא על דברים רעים שהיא עושה לו,או דברים שהיא לא שמחה שהוא עושה, והוא תמיד מספר ומספר בלי הפסקה, וזה מאוד קשה להחליף נושא, כי הוא אומר לי ״אני מדבר איתך עלייה ומה את עכשיו מחליפה נושא״

ואותו דבר גם אמא שלי, היא אומרת כמה שאבא רע וכו וכו ואני לא רוצה לשמוע על זה אבל אני חייבת כי אני לא יכולה ללכת באמצע שהיא מדברת,

אני לא יודעת מה לעשות מה להגיד ואיך למנוע מהם לדבר לשון הרע אחד על השני אשמח לעזרה..

תשובה

בס"ד
שלום רב,

את צודקת.
אין פתרון כאשר הם כבר מדברים.
בדברים כאלה צריך לפעול עוד לפני שהדבר קורא.
את צריכה למצוא זמן נוח לשיחה רגישה וכנה.
זמן אחד לשיחה עם אמא וזמן אחר לשיחה עם אבא.
בשיחה תסבירי שהמעשים של אבא \ אמא קשים לך ומרחיקים אותך מכל אחד.

בכל שיחה תדברי וגם תקשיבי.
תשבי לשוחח עם אבא \ אמא (כמובן בנפרד)
תבקשי להקשיב לך.
תצייני שאת רוצה להעלות נושא שהוא מאוד חשוב לך ומאוד קשה לך...
כאשר תראי שמוכנים להקשיב לך ברצינות ובתשומת לב תתחילי להסביר שאת אוהבת מאוד גם את אבא וגם את אמא. תסבירי שלכן קשה לך לשמוע דברים לא טובים מאחד על השני.
תדגישי שהדיבור הזה פוגע בך ומרחיק אותך - כשאבא אומר דברים רעים על אמא זה מרחיק אותך מאבא וכשאמא אומרת דברים טובים על אבא זה מרחיק אותך מאמא.
הם צריכים להבין שדווקא אם הם רוצים להיות קרובים אליך ושאת תרגישי טוב עם כל אחד - עדיף שימנעו לדבר דברים רעים על השני.

נראה לי שנימוק כזה יהיה יותר משכנע מאשר שמירת הלשון...

בברכה ובהצלחה!