מעשרות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 29/09/15 10:29 טז בתשרי התשעו

שאלה

שלום וקרוב מישפחה היתחתן לפני כחצי שנה אישתו לא מוצאת עבודה הם משלמים שכורות המקום לא יקר הוא כבר כמה שנים נותן מעשר מהמשכורת הם רוצים להביא ילד אבל המצב הכספי אינו מאפשר להם שאלתי האם במיקרים כאלה עדין צריך להמשיך לתת מהמשכורצ שלו מעשר אשמח לתשובהמועדים לשימחה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

יש בעניין מחלוקת - יש דעה להחמיר:

בפתחי תשובה (שם ס"ק ב) כתב שיש למעשר כספים דין צדקה.
ועי' במש"כ בזה בספר ארחות רבנו הקהילות יעקב שגם בן ישיבה שנתמך חייב במעשר,
וכן הביא הגר"ח קנייבסקי בשם החזון איש (דרך אמונה בציון הלכה ס"ק נח).

יש דעה להקל:

בשו"ת תשובות והנהגות הביא רבי משה שטרנבוך בשם הגרי"ז מבריסק: "שכל מי שמצבו דחוק עד שזקוק לעזרה מאחרים ואינו חי בדרך מותרות כלל, רק בדוחק עם בני ביתו, אינו צריך ליתן מעשר, רק יקח לעצמו את כסף מעשרו [והוא מסיים: "ויש אומרים משמו של החזון איש שאף דמדינא פטורים, מכל מקום לא יפסידו מנתינת מעשר, כי מה שמרוויח ממניעת נתינת המעשר הולך לריק ברופאים או שאר הוצאות שאינם לפרנסתו"].

הציטוט מתוך
http://olamot.net/shiur/מעשר-כספים