סנדקות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 29/09/15 10:29 טז בתשרי התשעו

שאלה

שלום וברכה,

למי או עבור מי מותר להיות סנדק בברית מילה? הכוונה שלי האם צריך להיות שומרת שבת או מעל גיל מסויים או רצוי קרבה משפחתית? אני יודע שזה תפקיד חשוב מאין כמותו שנותן גם ניקוי עוונות. האם לאב מותר להיות סנדק על בנו? האם עדיף לתת מצווה זו למישהו שהוא לא אב הבן? תודה על התשובה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

האב יכול להיות סנדק.
זה תפקיד חשוב לכן כדאי לשקול היטב את מי לכבד בתפקיד הזה.

רצ"ב קישור למאמר ארוך שמביא מקורות בשאלה מי ראוי להיות סנדק ומה חשיבות התפקיד.
http://www.kol-simcha.co.il/articles/article.aspx?article=66