זוגיות נכונה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 29/09/15 09:12 טז בתשרי התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב

לפני חצי שנה בערך התחזקתי בדת ברוך השם

שןמרת שבת מקפידה על צניעות . בקיצור עליתי מאוד ברמ הרוחנית,וככל שעובר הזמן זה רק מתגבר . ברוך השם.

לאחרונה מאוד מפריע לי עניין הזוגיות האם נכון לבחורה ברמה שלי (מהחינה הרוחנית כמובן)להתחתן עם גבר שהוא לא ברמה שלי זאת אומרת חילוני ?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

התורה מתארת את הזוגיות במילים: "לא טוב היות האדם לבדו אעשה לו עזר כנגדו".
בן זוג צריך להשלים את האדם. לא להיות העתק שלו אבל לא להיות רחוק מדי ממנו.
אם את מרגישה שאת רוצה משפחה שומרת מצוות וחיים על פי התורה, מתאים להינשא לאדם שומר מצוות.
כאשר חושבים על העתיד של המשפחה: חינוך ילדים וסגנון חיים, מתחזק העניין להתחתן עם דתי.

עם זאת יש זוגיות עם כבוד הדדי רב ונכונות לוויתור הדדי כדי להקים בית שמגשר על הפערים שבין דתיים וחילוניים, לכן אין לפסול לחלוטין משפחות מעורבות דתי וחילוני.