תפילת שחרית

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 28/09/15 06:54 טו בתשרי התשעו

שאלה

שלום רב

אני אישה חילונית. לאחרונה התחלתי להתפלל בבקרים את ברכות השחר ושחרית . יש לי מספר שאלות לגבי שחרית:

הבנתי שעלי לקרוא את קריאת שמע עד " אני ה אלוהיכם אמת" ואז לעבור לתפילת 18.

1) האם אני קוראת נכון?

2) האם בשבת ובחג יש שינויים ? בסידור שלי מופיעה תפילת שבע ביום שבת. האם היא מחליפה את תפילת 18?

3) בתפילת 18 יש שני מקומות שבהם יש שינויים בקיף ובחורף. מתי עוברים מקיץ לחורף ולהיפך?

בתודה מראש

תשובה

בס"ד
שלום רב,

1. לפי הרב עובדיה את נוהגת נכון.
בשאלה מה אומרות נשים בתפילה ומה מדלגות יש הבדל בין עדות שונות. את צריכה להתפלל כמו העדה של אביך או של בעלך.

2. את נוהגת נכון. בשבת לא מתפללים 18 אלא תפילת שבע.

3. מקיץ לחורף, ביום שמחת תורה בתפילת מוסף אומרים 'משיב הרוח ומוריד הגשם' במקום 'מוריד הטל'.
בתאריך ז' חשוון מהלילה שלפני, אומרים 'ותן טל ומטר לברכה' במקום 'ותן ברכה'.

מחורף לקיץ: ביום ראשון של פסח עוברים לתפילות הקיץ: 'מוריד הטל', 'ותן ברכה'.

יש כיום סידורים עם הסברים מפורטים - במהדורות של עדות שונות כמו "רינת ישראל".

נזכה שכל תפלותינו יתקבלו לרצון לפני שומע תפילה.