איך לשכנע את אבא לתת לחבר לעשות שבת בביתנו?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 27/09/15 14:44 יד בתשרי התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב. אני וחבר שלי מתכננים להתחתן בעוד כחצי שנה בערך. הדבר עוד אינו ידוע להורים. מפאת המרחק הקיים בין הבית של ההורים שלי לביתם של הוריו, אנו נפגשים רק פעם בשבוע. לכן, אנחנו מאוד רוצים לעשות שבתות יחד בבית הוריו או בבית הורי, שכן כך יש לנו זמן רב יותר לבלות יחד. הבעיה היחידה היא שהאבא מתנגד שאזמין אותו. חשוב לציין שהוא היה כאן כבר פעם אחת והלך עם אחי דווקא לבית הכנסת והכל היה בסדר, אבל משום מה בכל פעם שאני מדברת איתו על להזמין אותו לשבת הוא מתעצבן ומסרב בתוקף, כי אנחנו עוד לא נשואים או תירוצים דומים. מה לעשות? איך אגרום לו לשנות את דעתו?

סליחה על הכתיבה הרבה ותודה רבה מראש!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אפשר למצוא פתרונות טכניים: תפגשו יותר באמצע השבוע ולא יהיה לכם צורך להיות בשבת יחד. אפשר לעשות שבתות אצלו, אפשר גם למצוא חברים במקומות שונים בארץ ולעשות שבתות אצלם...

אני מסכים אתך שהפתרון הנכון (גם מבחינה הלכתית!) להזמין אותו אליכם לשבת.
נראה לי שהקושי טמון כעת בכך שאביך לא יודע שאתם מתכוונים להתחתן. את צריכה למצוא דרך לומר לו שזה החתן שלך. לכך צריך שיחה כנה ורגישה.
את צריכה להכין את אבא שלך לשיחה: לומר לו שאת רוצה לדבר אתו על משהו שחשוב לך מאוד, שאת רוצה שהוא יקשיב לך היטב וגם את מתחייבת להקשיב לו.
תמצאי זמן ומקום נוח שלא יהיה משהו שמפריע או דוחק.
בשיחה תספרי לאבא שלך שהבחור הזה הוא חתנך לעתיד ושאתם צריכים זמן משותף כדי להמשיך ולפתח את הקשר וכו'
לאחר מכן תשאלי את אביך מה דעתו ותקשיבי לו בתשומת לב וברגישות רבה.
תתייחסי למה שהוא אומר ולאחר מכן תמשיכי לבטא את מה שאת חושבת ומה שאת רוצה וכך תתקדמו יחד לפתרון.