כיפור וכפרה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 27/09/15 13:11 יד בתשרי התשעו

שאלה

שלום. עד לפני כמה חודשים חטאתי לצערי במשכב זכר. היום אני ממש לא מאמין למה שעשיתי ולא רוצה לשמוע על זה ולהיזכר בזה כי יש לי חברה ואני אוהב אותה ואני גם מבין את מעשיי. בראש השנה הלכתי לכל התפילות והתפללתי מעומק הלב. הלכתי לסליחות בכל עשרת ימי תשובה וניסיתי לכוון כמה שיותר.ולעשות מעשים טובים ומצוות

בכיפור הלכתי למקווה להיטהר ובבית הכנסתהגעתי למצב שבכיתי ממש בתפילה וגם עליתי לתיבה להתפלל. אני ממש מתחרט על מעשיי.

השאלה הראשונה שלי היא. האם התכפרו לי החטאים שלי?

השאלה השנייה היא האם אני לא צריך להרגיש רע בגלל שעליתי להתפלל בתיבה בבית כנסת?

השאלה השלישית היא איך אני אשכח מזיכרוני את הדברים שעברתי?

והשאלה האחרונה היא האם אני לא חייב לספר לחברה על מה שעברתי? מכיוון שאם אספר אז לדעתי ניפרד וחבל לי. כי בכל זאת אני באמת מתחרט על מעשיי

אשמח אם תוכל לעזור לי ולתת לי תשובות. תודה רבה. חג סוכות שמח

תשובה

בס"ד
שלום רב,

1. מי שעושה תשובה שלמה מתכפרים לו כל חטאיו. אדרבא מי שעושה תשובה מאהבה הזדונות נהפכים לזכויות מפני שהקב"ה רואה את גודל המאמץ שלך לתקן.
אמרו בגמרא 'במקום שבעלי תשובה עומדים אין צדיקים גמורים יכולים לעמוד'.

2. וודאי אינך צריך להרגיש רע. אתה צריך להרגיש טוב מאוד מפני שעשית מאמץ גדול לחזור בתשובה שלמה.

3. אי אפשר לגרש מחשבות וזיכרונות, אבל אפשר להפוך זיכרון רע לזיכרון טוב: כל פעם שאתה נזכר בעבר שלך, תאמר לעצמך שעשית תיקון גדול לחטאיך והיום אתה בעל תשובה שאהוב אצל הקב"ה.
כל פעם שתיזכר בדברים הרעים תזכיר לעצמך את כל הדברים הטובים שעשית כדי לחזור בתשובה. ויותר מכך תחשוב על דברים טובים נוספים שמתאים לך לעשות בדרך התשובה שלך.
4. אתה לא חייב לספר לחברה שלך כדי לא לקלקל את התיקון שלך.

עיין תשובה ודיון בנושא בתגובות
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=326032

שנה טובה!!!