נפילות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 27/09/15 12:36 יד בתשרי התשעו

שאלה

בס"ד

אני אוהב את הקב"ה אני מודה לו כל יום אבל אני כל הזמן נופל בהוצאת זרע ולא יודע מה לעשות יש לי טלוויזיה בבית,מחשב סמארטפון ואי אפשר לסנן הכל מה אני עושה כדי לשמור את עצמי לפחות עד הגיוס?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אתה צריך לדעת שזו התמודדות ארוכה וקשה. זה לא מלחמה של "זבנג וגמרנו".
הקב"ה נטע בנו כוח חיים חיובי ובריא - כוח ההולדה. הבעיה היא שהמציאות של היום לא מאפשרת לאנשים להתחתן מיד ולכן הכוח הזה מטריד ומכביד מאוד.
בגלל עצמתו של היצר - צריך הרבה כוח רצון כדי לרסן אותו. זה דורש עבודה קשה וארוכה - על כך אמרו חז"ל: לפי הצער השכר.

למעשה, צריך 'סור מרע' - להתרחק מכל מה שמעורר את היצר (כל ה'מסכים' למיניהם, גם מה שרואים ברחוב...).

'עשה טוב' - לפעול ולהתאמץ ולעשות במרץ רב:
פעילות גופנית (כל סוגי הספורט, טיולים, מסעות)
חברתית (התנדבות, תנועת נוער, חברים, משפחה)
רוחנית (שעורים, שיחות, תפילות, מקומות קדושים).
אחרי כל אלו להציב מטרות קצובות וקטנות שאפשר לעמוד בהן: 'אני מתאפק לשלשה ימים'.
אחרי שעמדת במטרה הזאת: 'אני מתאפק לשבוע'...
כך להגדיל את סרגל המאמצים בהדרגה, להתקדם לאט.

יחד עם זאת לדעת שעוד יהיו נפילות ולא להתייאש אלא לראות בכך תהליך ארוך וקשה, כמו מסע מפרך: מתקדמים לאט, נופלים, קמים וממשיכים, אחרי דרך ארוכה מגיעים לתוצאה של אפס נפילות, אבל צריך סבלנות רבה.