פורנו

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 27/09/15 12:33 יד בתשרי התשעו

שאלה

בס"ד

איך צפייה בפורנו בגיל כזה משפיעה על חיי הנישואים?איך זה בא לידי ביטוי ביום יום שאתה נשוי למישהי????

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אדם הוא יצור רוחני שעסוק בעשיית הטוב והישר.
יש לאדם גוף וצריך לתת לגוף את הצרכים שלו אבל זו לא מטרת החיים.
כמו פרש שיש לו סוס - הפרש נותן לסוס את כל צרכיו ברווחה כדי שהסוס יהיה בריא וחזק והפרש ירכב על הסוס למקומות אליהם הפרש צריך להגיע.
כך אדם דואג לגוף שלו ברווחה כדי שהגוף יביא את האדם לאן שהאדם צריך להגיע בעשיית הטוב והישר.

צפייה בפורנו מקדמת חיים של הנאה גופנית ויצרית, הופכת אדם לבהמה, בהמה היא יצור חומרני שעסוקה בסיפוק הנאות הגוף שלה.
במשל של הפרש והסוס - הדבר דומה לפרש שנותן לסוס שלו לקחת אותו לאן שהסוס אוהב ללכת...

כל רגע שאתה צופה בתועבה - התועבה הזאת ממלאת אותך יותר.

באשר לחיי זוגיות - האישה נתפסת בעיניך כגוף שאתה רוצה לענג בו את היצרים שלך. במקום שהאישה תהיה שותף אנושי מכובד לחיים שיש בהם תכלית רוחנית - עשיית הישר והטוב.

ברור שיש גם מרכיב של קשר גופני בין איש ואישה אבל המרכיב הזה צריך לשרת את החיבור הרוחני, את האהבה הרגשית ביניהם - ומי שצופה בפורנו לא מבין זאת מבחינתו האישה נועדה לפורקן יצרים.