בקשר ל"חתימה" ביום כיפור

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 22/09/15 12:12 ט בתשרי התשעו

שאלה

שלום רב,

יש לי שאלה שדי מתסכלת אותי, בעיקר כי לא הצלחתי למצוא תשובה.

הבנתי שלפני יום כיפור, בעצם נכתב גזר דינינו, ואנו נכתבים לספר כזה או כזה, וביום כיפור עצמו - אנחנו נחתמים.

מה שכן, במידה וח"ו אדם חוטא, כמובן שלא בכוונה אלא נפילה, בתקופה שבו אמורים בעצם להיכתב, ואדם כן צם את כיפור, מתפלל והכל (כמובן בכוונה מלאה) - מה תהיה אותה "חתימה" בעצם? הרי אם אדם נפל בתקופה שהוא נכתב, הרי שהכל כבר כתוב, ודרושה רק "חתימה", לא כך? מה תהיה החתימה של אותו אדם?

אני חייב תשובה, כי אותו בנאדם הוא בעצם.. אני. לצערי חטאתי ונפלתי. ברור שמיהרתי לקום, לתקן ולעשות תשובה על החטא, אבל זה בכל זאת קרה..

תודה מראש רב, צום מועיל ושנה טובה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

עזוב את החשבונות - אין לנו מושג כיצד בדיוק מחשבים שם...
צא מתוך הנחה ברורה שמשפט הא-ל כולו רק אמת וצדק ומעורבים בו רחמים רבים.

עשה תשובה על מה שאתה יכול
בטא רצון לתקן את הכל
ותכתב ותחתם בספר חיים טובים

שנה טובה