יום כיפור דחוף

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 22/09/15 02:39 ט בתשרי התשעו

שאלה

שלום רב, ברצוני לשאול עבור אימי שאלה לגבי שתייה ביום כיפור. מדובר באישה בריאה בת 50 אך מדי שנה הצום הולך ונעשה קשה עבורה יותר ויותר- כבר מהבוקר היא מקיאה בלי הפסקה, לעיתים הקאות דמיות. סובלת מחולשה קשה, סחרחורת כאבי ראש וקושי ללכת.

עד כה עברה את הצומות בשלום אך כולהו חוששים מאוד לשלומה ולכן רציתי לשאול לגבי אישור לשתייה מועטה או משהו בסגנון.

תודה!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

המצב שאת מתארת מחייב התייעצות עם רופא ירא שמים. אולי אסור לה בכלל לצום?
אולי יש בכך סכנת חיים?
בכל מקרה יש מושג של שתיה לשעורים אצל מי שחייב לשתות ועם זאת לא מעוניין לשבור את הצום.

עייני בקישור
http://www.yeshiva.org.il/midrash/19166