צום יום כיפור בהריון

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 21/09/15 22:53 ח בתשרי התשעו

שאלה

שלום רב!

אשתי בשבוע 34 להריון. בשבוע האחרון חשה בלחצים חזקים באזור רצפת האגן וכן חולשה ובחילות (לא נבדקה ע"י רופא מאז התחילו הכאבים והבחילות). איך צריכה לנהוג בצום יום כיפור?

תשובה

שלום וברכה

במצבים בהם אין תשובה רפואית ברורה כפי שכתבתם, אין דרך אחרת מאשר להסתמך הלכתית על תחושות האישה עצמה.
הדבר הנכון לעשות אפוא הוא להתכונן לצום (פירות, שתיה, מזגן) ולהתחיל לצום.
והיה אם במהלך הצום היא חשה שיש צורך בשתיה - שתשתה. אם אפשר - לשיעורין, ואם זה לא מספיק - שתיה מלאה.

כל טוב וגמר טוב. גם של ההריון....