נידה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 20/09/15 20:44 ז בתשרי התשעו

שאלה

שלום, התחתנתי וכעת אני רוצה לשמור נידה עכשיו הבנתי שסופרים 5 ימים מהיום הראשון בשביל להיות בטוחה עם קיבלתי ווסת יום ראשון יום שישי זה היום החמישי או יום חמישי.? ומה עוד אני צריכה לדעת על הנידה מעבר ל7 ימים נקים ושאני לא מותרת לבעלי

תודה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

טהרת המשפחה זה נושא רחב מאוד.
אני מציע לך לשמור כרגע את המעט שאת יודעת ולהתחיל ללמוד - ככל שתלמדי יותר תדעי ותביני צדדים נוספים שצריך לשמור ולהיזהר.
אם את רוצה ללמוד עם מישהי את צריכה למצוא "מדריכת כלות" אלו נשים שמתמצאות בהלכות הללו ויודעות להסביר אותן נכון.
יש אתרים שונים שמסבירים את ההלכות הללו בדרך יפה מאוד - רצ"ב מספר קישורים:
http://www.chabad.org.il/Articles/Article.asp?ArticleID=1002