יום כיפור והנקה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 17/09/15 12:54 ד בתשרי התשעו

שאלה

שלום רב,

אני אם לשני ילדים בן שנתיים ותינוק בן פחות מחודשיים שיונק. אני צמה בקושי רב ומגיעה למצב של אפיסת כוחות במהלך צומות. בעבר התעלפתי במספר צומות. בעבר לא היתי מסוגלת להניק במהלך צומות (את בני הבכור) וסבלתי ממיעוט בכמות החלב לאחר מכן במשך מספר שבועות. כיום, בני בן 7 שבועות יונק ומקבל תתוספת כאשר אין מספיק חלב.אני מאוד חוששת מהצום הקרב בשל נסיון העבר. גם כך אני נלחמת על ההנקה..עם בני הבכור צמתי כרגיל והנזק היה גדול. מה עושים?

תודה מראש.

תשובה

שלום

לפני הצום לשתות הרבה מרק ומיץ, ולאכול היטב.
מתחילה לצום כרגיל. במשך הצום כשאת חוששת שהחלב מתמעט, את יכולה לשתות לשיעורין, דהיינו כל שבע דקות נפח שתיה פחות מלחי אחת. אפשר כל שתיה שהיא.

בהצלחה