צום בהריון בסיכון

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 17/09/15 09:07 ד בתשרי התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב

אני בהריון כעת בשבוע 27 3. ההריון מוגדר כהריון בסיכון מאחר ולפניי שנה בדיוק עברתי לידה שקטה בשבוע 23 בעקבות ירידת מים פתאומית.

אומנם בתחילת ההריון הקודם היו לי דימומים והמטומה אך דווקא כשהכל היה נראה תקין ירדו לי המים.

אני מטופלת בזריקות פרוגסטרון אספירין (בגלל hcg גבוה בסקר שליש ראשון שעלול להעיד על בעיות שלייה). בנוסף, לפניי כשבוע עברתי תאונת דרכים קלה וכעת אני בחופשת מחלה. אושפזתי ללידה אחד להשגחה.

הרופאה של ההריון בסיכון וגם חברה רופאה המליצו לי לא לצום.

יש לציין כי אני מקפידה על הצום ואפילו בשנה שעברה צמתי ממש כמה ימים לאחר הלידה השקטה.

מלבד משפחתי אין דבר שחשוב לי יותר מההריון הזה והעובר ואני עדיין נחשבת בשבועות קריטיים.

אודה לעזרתך.

תשובה

שלום

אם הרופאה יראת שמים, ומעריכה שללא שתיה ואכילה יש סכנה או ספק סכנה לעובר או לך, אזי אסור לך לצום.

אם שתיה לשיעורין תספיק, ודאי כך עדיף.
שיעורין בשתיה- פחות מלחי אחת, כל שבע דקות.
אם אין אפשרות לחכות שבע דקות, אפשר לעבור לארבע דקות. אם גם זה אינו מספיק, לעבור לדקה.
אם הרופאה אומרת ששתיה לא מספיקה ויש לאכול, אזי אכלי מעט פחות מנפח קופסת גפרורים, כל שבע דקות.

בהצלחה