כשרות חומרים לכריכת/תיקון ספרי קודש

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 16/09/15 17:47 ג בתשרי התשעו

שאלה

לכבודו שלום,

האם על חומרים מהם עשויים ספרי קודש להיות כשרים? לדוגמא, האם על העור ממנו עשויה כריכת חומש להיות של חיה כשרה ושחוטה כהלכה?

במיוחד חשוב לי לדעת אם מותר לתקן כריכת ספר שנקרעה או נתלשה מהספר עצמו בעזרת דבק שעלול להיות עשוי מרכיבים טמאים (בייצור דבק משתמשים לעתים - או אולי תמיד - ברכיב המופק מעצמות חיה. דרך אגב, הדבר דומה גם בדיו).

אין אפשרות לברר ממה עשוי הדבק, או להשיג דבק צמחוני.

בתודה,

שואלנו

תשובה

שלום

בחומר שפג טעמו והוא כעפר, מותר.
בחומר שטעמו עודנו בו, מותר אך ראוי להמנע, בדומה להערת הראב"ד בכלי מקדש פ"א הלכה ג.
ועל כל פנים בספק אין צורך להחמיר כלל.

כל טוב