מספר גרגירי הרימון

חדשות כיפה הרב דוד לוי 16/09/15 13:29 ג בתשרי התשעו

שאלה

שלום רב,

רציתי לשאול מה המקור לכך שטוענים שיש 613 גרגירי רימון כתרי"ג המצוות?

תשובה

שלום לך,

זה באמת לא משנה מה מספר גרגרים הרימון בפועל.

כאשר עוסקים בסגולתו (= הפוטנציאל) של כל יהודי הרי שיש מהתורה 613 מצוות. ובגמרא נאמר על כך שאפילו ריקנים שבך מלאים מצוות כרימון.
דהיינו כל יהודי מלא במצוות גם אם הוא נראה לנו כריק, כאדם רחוק מכך.

[מצוות] כל המצוות שייכות לכל יהודי וכל יהודי שייך לכל המצוות.
ברור שבאופן מעשי כל אחד מקיים חלק מהמצוות, שהרי רק כהן יכול לקיים מצוות מסוימות, ויש מצוות רק לבעל שדה וכד'. אלא שביחד כולנו מקיימים את כל המצוות - וזה חלק מאחדותו של העם זה בכך שביחד אנו מקיימים את כל מצוות ה' - 613, לפי מנין חכמים.

[רימון] לא משנה כמה גרגרים תספור ברימון - הוא מייצג רעיון רוחני שבכל יהודי טמונים כל המצוות.
מבין שבעת המינים זה הפרי היחידי שהפירות שלו טמונים ומוסתרים בתוך קליפתו. ללמדך שהמצוות זה בפנימיות של כל אחד.

[בדורנו] המשילו את הישראל המצוי ל'צבר' שזה פרי קוצני שמתוק בפנים.
הרימון אינו קוצני ואינו מכאיב כמו הצבר אבל גם בו תוכו המתוק מוחבא על ידי קליפה שאינה אכילה.

גמר חתימה טובה
דוד לוי