פניה לרבנים ע"פ התורה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 15/09/15 22:27 ב בתשרי התשעו

שאלה

כבוד הרב שלום,

רציתי לדעת איפה בתורה כתוב שעלינו לפנות לרבנים על מנת לקבל עצה או ברכה, ובכלל מאיפה המנהג הזה הגיע?

תשובה

שלום לך

לא כתוב ואין חובה כזו.

[לגבי ברכה]
על מי שעוסק במצוות אומרים שמצווה גוררת מצווה ולכן מקובל שאדם העוסק במצווה מברך את הסובבים אותו כמו אמא בהדלקת נרות או אבא לאחר הקידוש.

[לגבי עיצה]
תמיד טוב לאדם להתייעץ עם מי שרוצה בטובתו של המתייעץ ויש לו ראיה אוביקטיבית וכוללת ככל שניתן.

מי שלמד הרבה תורה, באופן טבעי יש לו ראיה כוללת יותר.
מי שמשתדל לתקן את מידותיו יהיה יותר הגון וישר ויש סיכוי שיתן עצה טובה יותר לאחרים.
תלמידי חכמים הם בד"כ אוהבים כל אחד ואחד מישראל ורוצים את טובתו ולכן העצות שהם יתנו לאדם - יש יותר סיכוי שהן אכן לטובתו.

דברים אלו מביאים אנשים מיוזמתם לברר דברים עם תלמידי חכמים ולבקש את ברכתם למעשיהם.

גמר חתימה טובה דוד לוי