נידה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 14/09/15 14:36 א בתשרי התשעו

שאלה

היי יש לי בן זוג זמן מה אני לא דתייה ולא שמרת מצוות אך בנאדם מאמין

רציתי לשאול עם מישהי רווקה ויש לה בן זוג צריכה לשמור נידה? מה החוקים של זה?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

חיי אישות ללא נישואים הם דבר מגונה.
עם זאת שמירת הלכות נידה מחייבת גם בקשר כזה.

קשה לי לומר הלכה למי ששותף בדבר שהוא במהותו נגד ההלכה. בכל קשר אישות אם האישה נידה יש כאן איסור חמור יותר.
הפתרון הוא ללכת למקוה - אבל חז"ל גזרו איסור על אישה לא נשואה לטבול במקווה, בדיוק כדי למנוע את המציאות שאת חיה בה.