איך עושים שינוי?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 13/09/15 15:38 כט באלול התשעה

שאלה

שלום הרב

יש לי שאלה חשובה.

רציתי לדעת איך עושים שינוי? בדיבור בלבוש ובכללי.

יש שלבים לדבר הזה?

תודה רבה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

שינוי אמתי מחייב תהליך. רק במקרים נדירים מאוד אדם יכול להתהפך ממצב למצב.
רובנו מסוגלים לעבור שינוי אמתי רק כאשר עושים צעדים קטנים:
צעד קטן והתרגלות למצב החדש.
לאחר מכן עוד צעד קטן ושוב התרגלות למצב החדש.
לדוגמה - לקום לתפילה:
מי שלא קם בכלל ידרוש מעצמו תחילה, להגיע פעמיים בשבוע לבית הכנסת.
אם עמד בכך, יראה את ההישג, ישמח בו ויעריך עצמו מאוד על ההישג. מכאן תהיה לו מוטיבציה להשקיע כוחות ולצפות מעצמו להישג נוסף: שלש או ארבע פעמים בשבוע לתפילה.
לאחר מכן ישאיר לבחירתו יום אחד שהוא מרשה לעצמו להשאר בבקר במיטה...

כך בכל נושא: צריך לקבוע צפייה קטנה ואפשרית של התקדמות. ורק לאחר מהן להעלות את הצפייה למשהו נוסף.

שנה טובה
בהצלחה!