הוצאת תינוק בחג

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 12/09/15 22:24 כח באלול התשעה

שאלה

שלום רב. שאלה דחופה

ילדתי לפני 3 שבועות בן זכר בשעה טובה.

חמי הזמין אותנו לחג מחר ואני חוששת שמה טרם עברו 40 וום שלא מוציאים התינוק בחשכה.

לציין כי אני לא יודעת מה לעשות מאוד חוששת לתינוק מה גם שיהיו שם עוד אנשים בטח ילדים לגבי וירוסים ומחלות וגם מהקבלה שרשום שאסור להוציא טרם 40 יום חלפו.

מה עלי לעשות???

כמובן לא רוצה לפגוע בכבודו של חמי שהזמין.

תשובה

שלום וברכה

ראשית, בשעה טובה ומוצלחת. זכו לגדלו לתורה לחופה ולמעשים טובים.
כדאי ללכת בשני שלבים. בשלב הראשון לספר לחמיך על החששות שלך, ועל הרצון שלך שלא להוציא את התינוק מהבית.
אולם, אם זה פוגע בו - יותר חשוב לכבד את חמיך מאשר לחשוש מנושאי הקבלה האלה, כי ההלכה אינה אוסרת להוציא תינוק מהבית, ואלה חששות רק למי שנוהג בכל מנהגיו על פי הקבלה, ואני מניח שאת לא עושה זאת.

כל טוב, ושנה מתוקה ממש