צום יום כיפור בהריון

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 12/09/15 20:52 כח באלול התשעה

שאלה

אני ברוך ה' בהריון בשבוע 9.אמי סובלת המון מבחילות והקאות.שאלתי את הרופאת נשים שלי שעובדת עם האוכלוסיה הדתית ואמרה שאני חייבת לשתות הרבה מים.שאלתי רב ואמר שצריך להתחיל לצום ורק אם לא מרגישים טוב לצום.יש לציין שאני 90% מהיום עם בחילות והקאות. אז למה להתחיל לצום כשרופאה אמרה לי בפירוש לשתות הרבה? הרב אמר לשתות לשיעורין.אני לא רוצה לסכן את העובר, בפרט שזה הריון ראשון אחרי שנה וחצי.

תשובה

שלום וברכה

ראשית, שיהיה הריון משמח ורגוע יותר. יהי רצון שתבשרי לנו שמחות.

נראה לי כי אכן נכון ללכת בדרך הזו: להתחיל לצום, כדי להיות שותפה עם כל עם ישראל בצום, ובשל העובדה שאין פטור גורף לנשים הרות. צריך לזכור כי מדובר במצווה מן התורה.
וכשמגיעים למצב בו את חשה שאת חייבת לשתות - לשתות. אם מספיק לך לשיעורין - לשתות לשיעורין, ואם לא מספיק לך - לשתות כמה שאת צריכה.

האם את יכולה ללכת בדרך זו ?

כל טוב