שפתון eos

חדשות כיפה רבני כושרות 11/09/15 15:51 כז באלול התשעה

שאלה

שלום

ראיתי את התשובה לשאלת השפתונים.

רציתי לדעת אם ידוע לכם אם לחברת- eos ישנה כשרות.

מכיוון של שפתון יש טעם שאלת הכשרות של החברה חשובה לי

תודה ושנה טובה

תשובה

החברה כותבת שאין על זה אישור כשרות. אבל היא גם כותבת שאין בו חומרי גלם לא כשרים.
אבל השאלה היא - מנין לחברה שאין במוצרים שלה חומרי גלם לא כשרים? בגלל שכתוב עליו שאין בו דבר מין החי? אבל צריך לדעת שבאופן עקרוני יש גם חומרי גלם מהצומח שיכולים להיות לא כשרים. למשל כל מה שעשוי מענבים, צבע, טעם וכו'. וכל מה שעשוי מחמשת מיני דגן יתכן שיש בו בעיה של איסור "חדש".
בנתיים כתבתי מכתב לחברה וביקשתי הבהרה בענין הכשרות. מקווה לקבל תשובה בקרוב.