זבוב במרק

חדשות כיפה רבני כושרות 06/09/15 22:19 כב באלול התשעה

שאלה

גיליתי בצלחת המרק שאכלתי שצף בה זבובון קטן. שאלתי האם הזבובון אסר את הצלחת ואת הכף שהיתה בתוכה? בצלחת נשאר מרק מועט אינני יודע אם היה 60 כנגד הזבובון וכן אולי הוא נגע בכף שגם כנגדה אולי אין 60. וכן אינני בטוח שהחום היה בשיעור יד סולדת .אודה על תשובתכם.

תשובה

חרק הנראה לעין אינו מתבטל ב60. לכן אסור לאכול את המרק בלי לבדוק אותו.
אבל אין בעיה של הטעם שלו. וכפי שכתוב בשו"ע יור"ד ס' ק"ד
סעיף ג
דברים המאוסים, שנפשו של אדם קצה בהם, כנמלים וזבובים ויתושים שכל אדם בודל מהם למיאוסן, ואפילו נתערבו בתבשיל ונמחה גופן לתוכו, אם ההיתר רבה עליו, מותרים.
ומכל מקום כל שאפשר לבדוק ולהעביר במסננת, בודק ומסנן. (מיהו בחלא ושכר, יש לחוש כמו בעכבר.) (ב"י לדעת הרשב"א).