אכילה בסוכות במקום העבודה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 04/09/15 12:18 כ באלול התשעה

שאלה

שלום הרב,

בחול המועד סוכות הקרוב אני חייב להימצא במקום עבודתי.

הימצאותי דווקא בימים אלו קריטית לעצמי ולעסק.

אמנם לא בטוח שתמצא סוכה במקום העבודה.

דיברתי עם המנהל על כך, אך הוא לא גילה רגישות לעניין.

אני עובד עד הערב,

מה עלי לעשות מבחינת אכילה במהלך שעות העבודה.?

בתודה מראש,

תשובה

שלום וברכה

אחלק את תשובתי לשלושה צעדים:

א. עדיף כמובן מלכתחילה שתהיה סוכה במקום. זה לא סיפור גדול לבנות סוכה קטנה, וכתפישת חיים תמיד עדיף לכתחילה.
ב. מבחינת ההלכה כגרידא, בהחלט ניתן לראות אותך במצבך כהולכי דרכים שפטורים מן הסוכה, בוודאי כשהם נמצאים בדרך, ועל כן אם אנו בוחנים את ההלכה ה"טהורה" מותר לך לאכול ביום מחוץ לסוכה.
ג. אולי יהיה נכון לפחות לבחור בדרך ביניים, והיא לא לאכול פת אלא דברים שפטורים בהם באכילה מחוץ לסוכה (אכילת ארעי) אם זה מספיק לך.

כל טוב