השבת אבידה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 03/09/15 21:29 יט באלול התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב,

עליתי היום על טרמפ וכשירדתי מהטרמפ יחד איתי ירד טרמפיסט נוסף. בטעות הטרמפיסט לקח עימו כיפה של הנהג.

לא ידענו מה לעשות עם הכיפה והוא הניח אותה על חומת הרחוב.

אני מכירה את הנהג אבל הוא לא מכיר אותי ולא היה לי נעים ליצור עימו קשר בשביל זה ולספר לו איך הגעתי אליו.

אני מרגישה ממש נורא ופספוס של השבת אבידה (למרות שלדעתי זה לא צער גדול בשבילו אך אין לדעת)

רציתי לדעת להבא מה הדין? האם אני חייבת להחזיר אבידה בכל מצב אפילו שהמצב יביך אותי מאד מאד? אפילו שהאבידה לא שווה ערך יקר?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

עם מעט תושיה אפשר לפתור בעיה כזאת.
תתני לבחור שלקח את הכיפה את מספר הטלפון של הנהג ושהוא יתקשר אליו...
אפשר וודאי למצוא עוד פתרונות.

נראה לי שמעט מבוכה לא יכולה להיות סיבה למנוע השבת אבדה לבעליה.
מצטרף לכך 'אבק' כפיות טובה שהרי הוא לקח אתכם ברכבו.