השבת אבידה מביכה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 03/09/15 21:29 יט באלול התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב,

עליתי היום על טרמפ וכשירדתי מהטרמפ יחד איתי ירד טרמפיסט נוסף. בטעות הטרמפיסט לקח עימו כיפה של הנהג.

לא ידענו מה לעשות עם הכיפה והוא הניח אותה על חומת הרחוב.

אני מכירה את הנהג אבל הוא לא מכיר אותי ולא היה לי נעים ליצור עימו קשר בשביל זה ולספר לו איך הגעתי אליו.

אני מרגישה ממש נורא ופספוס של השבת אבידה (למרות שלדעתי זה לא צער גדול בשבילו אך אין לדעת)

רציתי לדעת להבא מה הדין? האם אני חייבת להחזיר אבידה בכל מצב אפילו שהמצב יביך אותי מאד מאד? אפילו שהאבידה לא שווה ערך יקר?

תשובה

שלום

יש להשיב את הכיפה. ללא מבוכה, שאין הדבר סותר מידת הצניעות.
אם את חשה מבוכה בעל זאת, העבירי את האבידה דרך אדם בתווך כגון אחיך.

כל טוב