שירות לאומי \ צבא

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 01/09/15 20:00 יז באלול התשעה

שאלה

שלום לכבוד הרב !

אני כל החיים שלי למדתי במסגרת דתית , המשפחה שלי מסורתית :

אבא שלי דתי ואמא שלי לא כל כך ..

אני השנה צריכה לקבל צו ראשון לצבא , ואני מאוד מתלבטת אם לעשות צבא או שירות לאומי , ואני כל כך רוצה לעשות צבא!

אבל יש אצלנו חילוקי דעות: אמא שלי בעד שאני אעשה צבא ואבא שלי מאוד נגד כי הוא טוען ש''צבא זה לא לבנות '' ... וכו'

ואני מאוד מתלבטת אם לעשות פטור מהצבא ..

מקווה שתעזור לי לכוון אותי יותר ,

תודה ויום טוב !

תשובה

שלום

אנו תומכים ומורים לגברים להתגייס לצבא, ביחידה הקרבית ביותר שיוכלו. יש בכך מצווה חשובה של כיבוש א"י והצלת ישראל.
אולם אסור לנשים להתגייס.
זאת משום שהצבא הוא מקום שיש בו היררכיה מוקפדת,וטוב שכך, אך לא יתכן שאשה תהיה תחת פיקודו של גבר אשר ישלוט בכל מעשיה, והדבר גרם וגורם בצבא להרבה נפילות בתחום המיני. אשה צריכה להיות בעלת חירות להחליט החלטותיה בכל נושא ובכל זמן, בתוך מבנה משפחתי של הורים או שותפות הנישואין. לא במסגרת נוקשה היררכית צבאית.
בנוסף, השירות דורש מאמץ גופני בפני המפקדים, וכולל מכנסיים ארוכים, וקצרים בריצה, וכל העולם הזה אינו שייך על פי ההלכה שייעשה ליד גברים.

השירות הלאומי הוא יהלום יקר, תוכלי להרגיש בו בוגרת ותורמת למדינה, להכיר חברות שירחיבו את עולמך ויחזקו אותך בדרכך, והכל שם מותאם לכיוון ראוי למעוניינת לתרום ולהתחזק.

עשי את ההלכה ואת הצעד הנכון לך- לכי לשירות הלאומי.

בהצלחה