כשרות משחקים קנדמה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 01/09/15 17:39 יז באלול התשעה

שאלה

שלום לכבוד הרב, הבן שלי ביקש ממני משחק חדש שנקרה קנדמה, זהו משחק שנראה כמו צורת חרב, ויש לו כדור עם חוט וכשמשחקים בו הכדור אמור להיכנס לחוד ה"חרב",המשחק משמש לריכוז, לבעלי קושי בקשב וריכוז אך אני חוששת שמה הצורה שלו לא כשרה בגלל היותו כמו צלב כביכול. הוא נראה כמו צורה של פטיש בערך... מה עלי לעשות להשאיר או לזרוק? תודה רבה ואודה לך על תשובתך המהירה שחלילה לא יהיו לנו דברים לא כשרים בבית.

תשובה

שלום

אינני מכיר את הדברים.

זה הכלל-
אם הכלי הוא שתי וערב מאונך ומאוזן שיוצא במקרה צלב, אין בכך בעיה. הצורה עצמה אינה בעייתית כמובן.
אם מדובר בצלב, דהיינו בסמל הנוצרי שעליו צלבו את יש"ו, אזי על אף שמותר לסחור בכך לדעת הרמ"א, עדיין אסור לשחק בכך ולהתקרב לתרבות אלילית זו של צלב ונצרות. תוכלו להשחיתו כך שלא יוכר מה שהיה בו ראשונה, ואז לשחק בו.

כל טוב