חוטי ציצית

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 01/09/15 13:00 יז באלול התשעה

שאלה

שלום,

האם מותר ללבוש ציצית עם חוטים בצבע שהוא לא לבן (לא מדבר עם תכלת אלא שחור, אדום וכו)

ומה אם ציצית לבנה התלכלכה וקיבלה כתם בחלקה או בכולה, האם מותר להשתמש בה עדיין?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

יש אפשרות לפי דעות מסוימות, שהבגד והציציות יהיו באותו צבע.

עיין בציטוט:

יש אומריםלו כיון שלמדנו מן התורה שצריך לעשות הציצית ממין הכנףלז א"כ צריך שיהיה ג"כ צבעם ממין צבע הכנף כגון אם הטלית אדומה מטילין לה ציצית אדומים ואם היא ירוקה מטילין לה ציצית ירוקים. ויש אומריםלח שלא הקפידה תורה אלא על ממשות הציצית שיהיה ממין ממשות הטלית אבל הצבע לא הקפידה תורה כלל שיהא דוקא ממין צבע הטלית וכן הלכה וכן נוהגין באלו הארצותלט לעשות ציצית לבנים אפילו בבגדים צבועים ומשום שאמרומ חז"למא שנתעטף הקב"ה כש"ץ וכתיבמב לבושיה כתלג חיוור ראוי לכל מדקדק במעשיו לעשות ג"כ הטלית קטן וגדול לבניםמג כדי שיהיה יוצא לדברי הכל כשיעשה הציצית לבנים:
מתוך
http://chabadlibrary.org/books/default.aspx?furl=/adhaz/sh/sh1/4/9

כתם לא מפריע
עיין:
http://chabadlibrary.org/books/default.aspx?furl=/adhaz/sh/sh1/4/9

יש אומרים שצריך לעשות הציציות מצבע הטלית, והמדקדקים נוהגים כן. ודעת המקובלים לעשות הטלית מצבע לבן. וכן מנהגינו. ומכל מקום חייל המשרת בצבא בסיירת מיוחדת שעליו ללבוש רק בגדים בצבע ירוק לשם הסוואה, מותר לו לעשות את כל הטלית עם החוטים בצבע ירוק. [ובטלית קטן עדיף שילבש הטלית תחת הבגדים, ואם אין לו אפשרות לעשות כן, יעשה את הטלית מצבע ירוק] . [ילקו"י על הל' ציצית, עמוד קעג] .