שמיטת חובות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 31/08/15 22:37 טז באלול התשעה

שאלה

שלום רב,

אני מתלבט בנוגע לעניין מסויים ואשמח אם תוכלו לעזור לי:

אני חושב לרכוש מכונית חדשה ולשם כך אצטרך הלוואה.

הורי אמרו שהם יתנו לי את הכסף במתנה ויעזרו לי ברכישה, אך אני מעניין להחזיר להם את הכסף בעתיד.

האם יש פה איסור עקב שנת שמיטה?

מבחינתם זו לא הלוואה ואין שום חוב, אך האם מותר לי להחזיר בכל זאת את הכסף שניתן בשנת שמיטה?

תודה רבה מראש,

משה

תשובה

שלום וברכה

ללווה מותר להחזיר הלוואות.
למלווה אסור לתבוע (אם לא עשה פרוזבול), וגם אם הלווה החזיר לו מרצונו - הוא חייב לומר שהוא משמט את החוב, אך אם הלווה בכל זאת רוצה להחזיר לו - הוא רשאי.
נראה לי כי זה המצב אצלכם.

מעבר לכך, הלוואה שלא הגיע זמן פרעונה - דינה אחר, כך שנראה שמכל הצדדים אתה יכול ללוות את הכסף ולהשיב אותו כשתוכל.

כל טוב