לעבור מיד למנהגי הרמ"א?

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 30/08/15 10:29 טו באלול התשעה

שאלה

שלום הרב!

אבא הוא אשכנזי שגדל במשפחה שלא שמרה כלל על המסורת, כך שכל המנהגים שנהגנו במשפחה היו מהמשפחה של אימי שהיא ספרדייה.

לפני זמן מה התברר לי שאני צריך לחזור לנהוג ע"פ הרמ"א אע"פ שאבי לא קיבל שום מסורת.

אז שאלתי היא האם יש צורך לעשות התרת נדרים? למשל עד היום הייתי נוהג להתעטף בציצית, האם אני יכול להפסיק כבר מהפעם הבאה?

תודה רבה!

תשובה

שלום

כיוון שחשבת לתומך שכך הדין המחייב אותך, טעית ואין חובה להתרת נדרים. מיד אפשר לעבור למנהגי אשכנז.

כל טוב