אליעזר עבד אברהם

חדשות כיפה הרב דוד לוי 30/08/15 08:06 טו באלול התשעה

שאלה

לא נושא קריטי אבל נושא די מעניין.

האם תרח היה חי כשאברהם עזב את חרן. לפי החישוב תרח היה עדין

חי.

שאלה שניה, הרי אברהם ידע היכן גר אחיו בחרן, למה לא שלח את אליעזר היישר לכתובת? מדוע אליעזר היה צריך לנחש ניחושים בקשר לנערה, ולעשות 'דיל' עם הקב"ה שתזדמן לו הנערה הנכונה?

שאלה שלישית, איך נודע בכלל לאברהם על משפחתו של אחיו ועל ילדיו? מי הודיע לו? ואולי גם הודיעו לו על מות אביו?

אודה לתשובה עניינית.

תשובה

שלום לך,

1. תרח היה עדיין חי.
התורה מעלימה זאת ורש"י בפירושו במקום מסביר מדוע.

2. אברהם שולח למשפחתו באופן כללי ואף אחד לא ידע אם זו תהיה בתו של בתואל. בפרט שאולי היא לא מתאימה ולא גומלת חסדים וכד'.
בדרך זה נערך בירור שהיא אכן מתאימה במידותיה.

3. ברור שהיתה תקשורת טובה ובדרכים הללו עברו שיירות ויחד איתם גם הודעות.
לכן ברור שאברהם ידע גם ממות אביו וגם דברים אחרים מהמשפחה. הם גרו באיזור מרכזי ובנתיבים עולמיים מרכזיים.
חכמים מזכירים זאת בענין רחל ולאה שהן ידעו שיש להם שתי בני דודים תאומים - עשו ויעקב, וגם ידעו על התכונות וההתנהגות שלהם.

בברכת כתיבה וחתימה טובה
דוד לוי