נוסח בתפילה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 29/08/15 23:44 יד באלול התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב

אני אשכנזיה ומתפללת כל חיי בנוסח ספרד. אני גרה באזור חרדי ובית הכנסת שהתפלל בנוסח ספרד נסגר. עברתי להתפלל בבית כנסת אחר ששם מתפללים בנוסח אשכנז. מאד לא נוח לי להתפלל בסידור נוסח ספרד שם כי יש כמה וכמה שינויים. הבעיה חמורה יותר בראש השנה ויום כיפור שאז באמת יש שינויים רבים. השאלה שלי: האם מותר לי לעבור להתפלל נוסח אשכנז מכאן ולהבא? אני צריכה לצורך זה לעשות התרת נדרים או פשוט לעבור? או שמא כבוד הרב מציע לי בכל אופן להתפלל נוסח ספרד בבית כנסת שמתפלל בנוסח אשכנז?

עלי לציין שאני לא אשה נשואה כך שאני לא הולכת אחרי אף אחד.

תודה רבה על תשובתך!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

עקרונית את צריכה להמשיך את הנוסח של אביך.
מעשית, לעיתים יש מקום לשנות נוסח, עייני בקישור:
http://ph.yhb.org.il/03-24-05/