השם שני לבת בכורה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 28/08/15 18:00 יג באלול התשעה

שאלה

כבוד הרב שלום רב

קראנו לביתנו הבכורה "שני" . כיום היא ילדה מקסימה . אך אני חוששת שאולי חטאתי לה . קבלתי מספר תגובות על כך ששני הוא שם שמתאים יותר לבת שניה (שני ולא ראשון) . זה מאוד מטריד אותי כי אולי גרמתי לה לנזק בבחירת שם זה?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אני לא מבין בשמות. יכול רק להציג לך דברים של אחרים:

השם שני גם הוא נחמד. בחינת: ""כְּחוּט הַשָּׁנִי שִׂפְתֹתַיִךְ וּמִדְבָּרֵיךְ נָאוֶה - כְּפֶלַח הָרִמּוֹן רַקָּתֵךְ מִבַּעַד לְצַמָּתֵךְ" ועוד ראיתי שראשי תיבות שנ"י - "שמונה נביאים יצאו" ומכאן שיצאו מרחב שמונה נביאים. (שקשרה בחלונה את חוט השני)
ועוד מרומז שבזכות המעשה שעשתה זכתה להינצל וזכתה לכפרת עוונות ולכן השם שני הוא שם בעל משמעות חיובית לעניו"ד. גם בזמן ביהמ"ק שימש חוט השני ככפרה לעם ישראל. (מצורע \ יוה"כ) , אולי יש מי שחשש בגלל ששני משמעותו "אדום עז" (ארגמן) והוא מוזכר בהקשר לחטא: "אם יהיו חטאיכם כשנים כשלג ילבינו.." ולכן יש שחששו מעט. אבל אם נחפש צדדים שליליים , אזי כמעט בכל שם אפשר יהיה למצוא מגרעות , לכן חשוב שנחפש רק טוב ונזכה לראות רק דברים חיוביים ולא דברים שליליים , זו דעתי לפחות.

מתוך
http://rabanim.net/?nav=send